گروه اجتماعی سیاست روز - همه با این وضعیت درگیر هستند رد خور ندارد که کسی گرفتار وضعیت حاکم در برخی اصناف نشده باشد. گرانفروشی یک طرف ماجرا است، کم فروشی طرف دیگر آن و بیانصافی و وقاحت برخی دیگر از فعالان برخی اصناف، بیشتر مردم را آزار میدهد.
همه آنهایی که توصیفشان رفت، تنها به فکر یک چیز هستند، پول و سود بیشتر، حال این سود حرام باشد یا حلال برایشان فرقی نمیکند مهم آن است که هر چه بیشتر سر خریدار که همان مردم باشند کلاه بگذارند شیادی کنند و پول بیشتری به دست بیاورند و داد ستان مردم هم نیست تا حق آنها را بگیرد.
جایگاه سازمانهای نظارتی که وظیفه دارند نسبت به عملکرد همه اصناف نظارت کنند و جلوی تخلفات گسترده آنها را بگیرند در این مقوله کجاست؟
قطعاً اگر سازمانهای نظارتی به وظایف خود دقیق و قاطع عمل کنند اصناف جرأت تخلف، گران فروشی و کم فروشی را نخواهد داشت.
در میان صنوف خدماتی نانواییها به نظر میرسد که بیشترین تخلف را دارند و اکثریت مردم نیز از عملکرد آنها ناراضی هستند.
نارضایتی مردم از آنجا نشأت میگیرد که هم نان سنتی بیکیفیت است و هم به قیمتی که اعلام شده به دست مردم نمیرسد و هر کدام از نانواییها با لطایف الحیلی سعی دارند سر مردم را شیره بمالند یا آنها را وادار به خرید نانی کنند که خارج از قیمت مصوب است.
مدتی است نان سنگک در نانواییهای تهران از ۵۰۰۰ تومان به ۱۰۰۰۰ تومان افزایش یافته است. در حالی که اخیرا قیمت نان را اتحادیه رسما از ۳۰۰۰ به ۵۰۰۰ تومان افزایش داد.
بر اساس مشاهدات میدانی خبرنگار سیاست روز، یک نانوایی تافتون در تهران به بهانه افزودن سبوس به نان خود هر قرص نان تافتون را به قیمت 3 هزار تومان به مردم میفروشد در حالی که قیمت نان سنتی تافتون با آرد نوع یک، از ۹۰۰ تومان به یک هزار و دویست و شصت تومان و نوع دو از ۱ هزار و دویست به ۱ هزار و پانصد تومان رسید. همچنین قیمت نان ماشینی تافتون با آرد نوع یک از هفتصد به ۸۵۰ تومان و نوع دو از ۱ هزار به ۱ هزار و دویست تومان تغییر یافت.
قیمت نان بربری ساده با آرد نوع یک از ۱ هزار و ۸۰۰ تومان به ۲ هزار و ۵۰۰ تومان و بربری ساده با آرد نوع دو از ۲ هزار و ۵۰۰ تومان به ۳ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است. البته باید توجه داشت که نان با این قیمتها در تهران یافت نمیشود و نانواییها هر کدام قیمت خاص خود را دارند و هیج ضابطهای برای فروش نان در تهران وجود ندارد.
بر اساس مشاهده میدانی خبرنگار سیاست روز که در قالب خریدار نان قرار داشت، نانوایی سنگکی علاوه بر آن که مردم را در صف خرید نان به دلیل فروش نان به سفارش اسنپ معطل کرده بود، نان سنگک را به قیمت 10 هزار تومان عرضه میکند که بدون کیفیت و کوچک است.
نان 30 هزارتومانی سفارشی نیز پخت میکند که با مقداری کنجد همراه است.
یک شهورند که در صف خرید نان قرار داشت به نانوا اعتراض کرد که چرا نان را گران می فروشد، اوکه اهل تبریز بود گفت که در شهر ما سنگک بزرگتر از نانی که اکنون در تهران فروش میرود 3 هزار تومان و با کیفیتتر است! اما نانی که در این نانوایی به فروش میرسد 10 هزار تومان است!
با توجه به وضعیت نانواییها، قیمتها متفاوت، آرد نوع یک و دو و کارتخوانهایی که در نانوایی ها وجود دارد، ایجاب میکند سازمانهای نظارتی همچون سازمان تعزیرات، وزارت صمت، اتحادیه نانوایان و هر دستگاه دیگری که میتواند به این مسئله ورود کند تا از سوء استفاده برخی از نانواییها جلوگیری شود و حق مردم اجحاف نشود.
مردم از شرایطی که نانواییها ایجاد کردهاند ناراضی هستند و برای برطرف کردن این نارضایتی اقدامی انجام نشود، باعث ایجاد تنش هایی خواهد شد که هزینه آن از بازرسی و برخورد با نانواهای متخلف بیشتر خواهد بود.
مردم میپرسند پس نقش سازمان تعزیرات و وزارت سمت و دیگر نهادهای نظارتی در مقوله تخلفات صنوف چیست؟
همه آنهایی که توصیفشان رفت، تنها به فکر یک چیز هستند، پول و سود بیشتر، حال این سود حرام باشد یا حلال برایشان فرقی نمیکند مهم آن است که هر چه بیشتر سر خریدار که همان مردم باشند کلاه بگذارند شیادی کنند و پول بیشتری به دست بیاورند و داد ستان مردم هم نیست تا حق آنها را بگیرد.
جایگاه سازمانهای نظارتی که وظیفه دارند نسبت به عملکرد همه اصناف نظارت کنند و جلوی تخلفات گسترده آنها را بگیرند در این مقوله کجاست؟
قطعاً اگر سازمانهای نظارتی به وظایف خود دقیق و قاطع عمل کنند اصناف جرأت تخلف، گران فروشی و کم فروشی را نخواهد داشت.
در میان صنوف خدماتی نانواییها به نظر میرسد که بیشترین تخلف را دارند و اکثریت مردم نیز از عملکرد آنها ناراضی هستند.
نارضایتی مردم از آنجا نشأت میگیرد که هم نان سنتی بیکیفیت است و هم به قیمتی که اعلام شده به دست مردم نمیرسد و هر کدام از نانواییها با لطایف الحیلی سعی دارند سر مردم را شیره بمالند یا آنها را وادار به خرید نانی کنند که خارج از قیمت مصوب است.
مدتی است نان سنگک در نانواییهای تهران از ۵۰۰۰ تومان به ۱۰۰۰۰ تومان افزایش یافته است. در حالی که اخیرا قیمت نان را اتحادیه رسما از ۳۰۰۰ به ۵۰۰۰ تومان افزایش داد.
بر اساس مشاهدات میدانی خبرنگار سیاست روز، یک نانوایی تافتون در تهران به بهانه افزودن سبوس به نان خود هر قرص نان تافتون را به قیمت 3 هزار تومان به مردم میفروشد در حالی که قیمت نان سنتی تافتون با آرد نوع یک، از ۹۰۰ تومان به یک هزار و دویست و شصت تومان و نوع دو از ۱ هزار و دویست به ۱ هزار و پانصد تومان رسید. همچنین قیمت نان ماشینی تافتون با آرد نوع یک از هفتصد به ۸۵۰ تومان و نوع دو از ۱ هزار به ۱ هزار و دویست تومان تغییر یافت.
قیمت نان بربری ساده با آرد نوع یک از ۱ هزار و ۸۰۰ تومان به ۲ هزار و ۵۰۰ تومان و بربری ساده با آرد نوع دو از ۲ هزار و ۵۰۰ تومان به ۳ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است. البته باید توجه داشت که نان با این قیمتها در تهران یافت نمیشود و نانواییها هر کدام قیمت خاص خود را دارند و هیج ضابطهای برای فروش نان در تهران وجود ندارد.
بر اساس مشاهده میدانی خبرنگار سیاست روز که در قالب خریدار نان قرار داشت، نانوایی سنگکی علاوه بر آن که مردم را در صف خرید نان به دلیل فروش نان به سفارش اسنپ معطل کرده بود، نان سنگک را به قیمت 10 هزار تومان عرضه میکند که بدون کیفیت و کوچک است.
نان 30 هزارتومانی سفارشی نیز پخت میکند که با مقداری کنجد همراه است.
یک شهورند که در صف خرید نان قرار داشت به نانوا اعتراض کرد که چرا نان را گران می فروشد، اوکه اهل تبریز بود گفت که در شهر ما سنگک بزرگتر از نانی که اکنون در تهران فروش میرود 3 هزار تومان و با کیفیتتر است! اما نانی که در این نانوایی به فروش میرسد 10 هزار تومان است!
با توجه به وضعیت نانواییها، قیمتها متفاوت، آرد نوع یک و دو و کارتخوانهایی که در نانوایی ها وجود دارد، ایجاب میکند سازمانهای نظارتی همچون سازمان تعزیرات، وزارت صمت، اتحادیه نانوایان و هر دستگاه دیگری که میتواند به این مسئله ورود کند تا از سوء استفاده برخی از نانواییها جلوگیری شود و حق مردم اجحاف نشود.
مردم از شرایطی که نانواییها ایجاد کردهاند ناراضی هستند و برای برطرف کردن این نارضایتی اقدامی انجام نشود، باعث ایجاد تنش هایی خواهد شد که هزینه آن از بازرسی و برخورد با نانواهای متخلف بیشتر خواهد بود.
مردم میپرسند پس نقش سازمان تعزیرات و وزارت سمت و دیگر نهادهای نظارتی در مقوله تخلفات صنوف چیست؟