در خبرها آمده بود که بیش از ۳۰هزار کاربر ایرانی از استارلینک استفاده می‌کنند و البته این رقم را تا۱۰۰هزار کاربر پیش بینی کرده‌اند و احتمالاً این روند، رو به رشد هم خواهد بود.
درباره استارلینک و سازگاری کاربران با این فناوری‌های جدید باید بگوییم، با گسترش نسل بعدی اینترنت ماهواره‌ای که بدون نیاز به دریافت ‌کننده‌های مجزا (Direct To Cell) تلفن همراه را به اینترنت متصل خواهد کرد، به‌ طور بالقوه محدودیت‌های سنتی دسترسی به اینترنت را ناکارآمد می‌سازد و چالش‌های جدی برای سیاست‌های محدود کننده ایجاد می‌کند.
با توجه به اینکه تکنولوژی‌های نوین و جدید مرزهای جغرافیایی، اعتقادی و فکری را در نوردیده و از این پس هم هیچ قوه قهریه‌ای بازدارنده آن نخواهد بود، دولت‌ها دچار یک چالش جدید با این تکنولوژی‌ها و مردمشان خواهند شد. اکثر دولت‌ها بدنبال محدود سازی و کنترل دوجانبه مردم و تکنولوژی هستند اما گویا اینبار، بازی فرق کرده و کسی را قدرت مبارزه با«امواج» نیست و احتمالاً آخرش تسلیم شدن دولت‌ها خواهد بود!
پیشرفت و تکنولوژی ساخت گوشی‌های همراه از یکطرف و روز آمد شدن تکنولوژی ماهواره‌ای و فضایی هم از طرف دیگر می‌رود تا عملاً اقتدار دولت‌ها را در زمینه محدودسازی‌ها دچار چالش نموده و عملاً آن‌ها را وادار به تسلیم نماید.
در کشور ما نیز فیلترینگ بدستور یک قاضی در فضای مجازی جاری و ساری شد و زندگی روزمره مردم را دچار اختلال نمود. او بعدها به دلیل اتهاماتی دستگیر و زندانی شد.
با این فیلتریتگ بازار کاسبان فیلترشکن فروش داغ شده و تاکنون هم داغ مانده است.
ب اروی کار آمدن دولت چهاردهم تلاش برای آزادسازی فضای مجازی و رفع فیلترینگ شروع شد و بعد از چند ماه دو پلتفرم خارجی رفع فیلتر شد اما کافی نیست و اصولاً فضای مجازی باید آزاد شود و فیلترینگ حذف گردد اما نظارت در فضای مجازی و سالم سازی آن باید با قاطعیت و دقت انجام شود.
دست اندرکاران موافق فلیترینگ، مسدودسازی و محدودسازی فضای مجازی در هر رده و مسئولیتی هستند باید مقدمه این مبحث را به دقت بخوانند و بدانند عضو شدن ۱۰۰هزار ایرانی در شبکه ماهواره ای«ایلان ماسک» را نباید شوخی گرفت و این مهم آن‌ها را نگران نسازد. آقایانی که برای محدود و مسدودسازی فضای مجازی و اینترنت، یقه چاک می‌کنند و گروه‌هایی را ابزار فشار  می‌سازند، بدانند که در حقیقت «آب در هاون» می‌کوبند!
باید ترسید از روزی که نظام استکباری و سلطه برای به زانو درآوردن ما، استارلینک را با شرایط سهل‌تر و آسانتر در اختیار مردم منطقه و ایران قرار دهد آنوقت چگونه می‌خواهید مردم را کنترل کنید؟ چگونه می‌خواهید از فعالیت‌های دشمن در فضای مجازی جلوگیری کنید؟ با کدام روش و ابزار می‌خواهید از اشاعه فساد و فحشا جلوگیری کنید؟
اگر بخواهیم از این چگونه‌ها و سوالات بنویسم ده‌ها سوال خواهد شد و لذا نباید کاری کنید که در یک کلام بازی را به «ایلان ماسک» و عقبه پشت پرده آن ببازیم! بهترین روش حکمرانی این است که در شرایط خاص، تحلیل مشخص و آگاهانه از اوضاع و احوال جامعه و نظام بین الملل داشت. وقتی که می‌شود با تدبیر و تمهیدات خاص میدان را در اختیار گرفت چرا بازی را به دشمن واگذار کنیم؟ وقتی می‌توان گره را با دست باز کرد چرا باید کاری کنیم که همان گره را با دندان باز کنیم؟
لذا با توجه به این که دشمن صبر نمی‌کند تا ما آماده شویمف باید خودمان میداندار شویم و اجازه ندهیم تا او خواسته‌اش را به ما تحمیل و در جامعه حقنه نماید.
عقل و درایت حکمرانی اینجا باید به میدان بیاید و نگذارد تا شرایط به گونه‌ای پیش رود که مجبور شویم تسلیم شده و دست‌هایمان را بالا ببریم.
 
فرهاد خادمی
https://siasatrooz.ir/vdccxiqso2bq1x8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی