شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۸
کد مطلب : 131935
در نشست تحلیلی تحولات غرب آسیا و سوریه صورت گرفت

تبیین وضعیت منطقه در بستر نگاه واقع‌گرایانه

تبیین وضعیت منطقه در بستر نگاه واقع‌گرایانه
با توجه به اهمیت تحولات غرب آسیا بویژه پس از تحولات پر شتاب سوریه، مجمع جهانی صلح اسلامی و اندیشکده راهبرد تحول در راستای رسالت خویش منبی بر آگاهی بخشی و بازگشایی ریشه‌ها، ابعاد و آینده پژوهی معادلات منطقه، نشست تحلیلی تحولات غرب آسیا و سوریه را با حضور اساتید و کارشناسان به نام و خبره این حوزه برگزار کرد.
در ابتدای این نشست دکتر داوود عامری دبیر کل مجمع جهانی صلح اسلامی ضمن خیر مقدم به حاضران و معرفی سخنرانان و ابعاد اهداف و چشم انداز برگزاری این نشست، بر لزوم درس گرفتن از تحولات سوریه و منطقه تاکید کرد. دکتر عامری هدف از برگزاری این نشست را رسیدن به یک جمع بندی کارشناسانه و عالمانه از تحولات غرب آسیا و شناخت نقش هر کدام از بازیگران در این حوزه‌ها عنوان داشتند.
در ادامه این نشست دکتر صدرالحسینی در چارچوب تشریح چگونگی شکل گیری جبهه مقاومت از گذشته تا به امروز ذیل عنوان ( مقاومت از پیدایش تا بلوغ ) به تشریح رفتار شناسی مقاومت پرداخت.صدرالحسینی با اشاره به سخنان رهبر انقلاب مبنی بر اینکه مقاومت یک ایمان، تفکر، تصمیم قلبی، مکتب اعتقادی است و نه قرار داردی، تاکید کرد که مقاومت برگرفته از نیروی دولتی و غیر دولتی عموما و نه لزوما شیعه است که از اهداف اصلی آن نیز مبارزه با اشغالگری رژیم صهیونیستی و دفاع از آزادی فلسطین، مقابله با نفوذ غرب در غرب آسیا ، مبارزه با  دولت های استبدادی و مقابله با گروه های تروریستی می‌باشد که برگرفته از انقلاب اسلامی ایران است.
وی با اشاره به اینکه امروز مقاومت در قلب و جان بسیاری از ملت‌ها شکل قوت گرفته است طوفان الاقصی را نقطه اوجی برای مقاومت دانست که به رغم هزینه‌های مالی و انسانی بسیاری که پرداخته است اما این رویداد بزرگ نمادی از امت واحده اسلامی به صورت حقیقی بوده که صف بندی حق علیه باطل را آشکار ساخت. صدر الحسینی به بیان ریشه‌ای تحولات اخیر سوریه و چرایی و چگونگی سقوط نظام حاکم بر این کشور پرداخت. او  یکی از عوامل سقوط نظام سوریه را استفاده دشمنانش از فرصت‌ها، تدابیر گسترده و بهره گیری از جنگ ترکیبی دانست. نمایش ظاهری فریبنده از دولت ایجاد شده توسط تحریرالشام تحت نظارت کامل ترکیه در ادلب که چهره‌ای سیاستمدارانه و کت شولواری به تروریست‌ها داد را از دیگر عوامل تحولات اخیر سوریه دانست.وی در ادامه شکل گیری گروه‌های شبه نظامی مسلح در گوشه کنار سوریه از جمله جریان‌های کرد تحت حمایت آمریکا را از دیگر عوامل دانست. او همچنین به مواردی نظیر فن آوری، اطلاعات، رسانه ، سازماندهی‌ها نوین و... به کار گرفته شده توسط کشورهای بیگانه اشاره کرد و تاکید نمود که نقش اوکراینی‌ها که در دو سال گذشته نقش آموزش دهنده و تامین کننده نیرو برای تحریر الشام را داشته‌اند را نباید نادیده گرفت. صدرالحسینی یکی دیگر از عوامل را مشکلات اقتصادی عنوان داشت و تاکید نمود که از یک سو مناطق نفت خیز که انرژی سوریه را تامین می کرد در اختیار آمریکایی‌ها بود و از سوی دیگر  پنبه که از محصولات اصلی کشاورزی بوده به اب شرق فرات نیاز داشت که عملا تحت تسلط معارضان بودن است. عواملی که در کنار تحریم‌های سزار عملا اقتصاد سوریه را فروپاشید. وی نارضایتی مردمی از شرایط اقتصادی و سیاسی‌را یکی دیگر از عوامل این تحولات عنوان داشت.ارتش خسته بدون داشتن یک ایدئولوژی و اینده نگری از دیگر عواملی بود که صدرالحسینی بر آن تاکید نمود.
در ادامه نشست حمید رضا دهقانی با اشاره به اینکه دوران اسد یک دوران طایفه‌ای نبوده و دولت تلاش داشته تا یک رفاه نسبی را برای مردم فراهم آورد و از نظر دموکراسی نیز از بسیاری از کشورها دموکراتیک تر بوده تاکید کرد که به دلیل مجموعه از شرایط نتوانست این روند را ادامه دهد.
در همین حال در ادامه این نشست دکتر محمد رضا باقری بر لزوم بصیرت و دشمن شناسی تاکید و عنوان داشت که دشمنی آمریکا و رژیم صهیونیستی را پایانی نیست و راهکار مقابله با آنها نیز صرفا قدرتمند شدن است. وی با اشاره به اصول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، دفاع از مظلوم و مقابله با ستمگران را برگرفته از اصول اعتقادی و اخلاقی دانسته چنانکه در ایین دینی داریم که مسلمانی که به دنبال کمک به سایرین نباشد مسلمان نیست. باقری تاکید کرد که دنیای امروز داشتن قدرت از اقتصادی و نظامی و اجتماعی گرفته تا دانش هسته‌ای و فنی و غیره، راه تامین و حفظ منافع ملی است لذا در جهت تحقق این مهم هم باید تاریخ را دانست و هم با اشراف و آگاهی به تحلیل و تبیین شرایط پرداخت. وی در باب دیپلماسی نیز تاکید کرد که دیپلماسی صرفا لبخند نمی باشد و گاه نیازمند مولفه‌های قدرت است تا طرف مقابل را به تمکین و همراهی وادارد.
در پایان نشست نیز پاک‌ایین سفیر سابق ایران در جمهوری آذربایجان،و از اعضای شورای راهبری مجمع جهانی صلح اسلامی بر لزوم شناخت دشمن اصلی یعنی آمریکا و رژیم صهیونیستی در عین توجه به برخی مهره‌ها و بازیگران حاشیه‌ای تاکید کرد.
پاک آیین نیز با نگاهی کارشناسانه به اشغالگری صهیونیست‌ها در سوریه عنوان داشت که صهیونیست‌ها سه بهانه را برای اشغال بخش‌هایی از سوریه و نیز انهدام تاسیسات زیر بنایی و دفاعی آن مطرح کرده‌اند که عملا نادرست است. نخست آنکه صهیونیست‌ها مدعی خلع سلاح پیشدستانه سوریه برای امنیت خود شده‌اند حال آنکه سازمان ملل تاکید دارد که هیچ مبنای حقوقی درباره خلع سلاح پیشدستانه وجود ندارد و ادعای صهیونیست‌ها جعلی و دروغین است.
دوم آنکه آنها مدعی هستند که سوریه یک کشور بی ثبات است و لذا برای امنیت خویش باید به آن حمله کنیم. این ادعا در حالی است که منشور سازمان ملل می گوید یک کشور به دور از شرایط سیاسی و اقتصادی جاری در آن، جایگاه بین المللی دارد و تمامیت ارضی آن باید مورد حمایت قرار گیرد. سوم آنکه صهیونیست‌ها ادعا دارند که اقدامشان مشروعیت بین‌المللی دارد حال آنکه اصولا قطعنامه‌های شورای امنیت ذیل بند 7 منشور است که این مشروعیت را ایجاد می‌کند که عملا در باب اشغالگری صهیونیست‌ها در سوریه این مسئله وجود ندارد و لذا همه کشورها موظف به محکوم سازی این اشغالگری هستند.

مهدی یوسفی
https://siasatrooz.ir/vdcjtveviuqethz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی