يکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۳۹
کد مطلب : 131949

اهداف آخرین سفر

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا دیروز وارد سئول پایتخت کره جنوبی شد. بلینکن که آخرین سفر کاری در دوره ریاست جمهوری جو بایدن به منطقه را انجام می‌دهد، قرار است با چو تایی یول همتای کره‌ای خود دیدار کند. این دیدار در حالی صورت می‌گیرد که وی پس از آن از ژاپن نیز دیدار خواهد داشت. بر این اساس سفر بلینکن را با دو محور روابط دو جانبه و منطقه‌ای می‌توان ارزیابی کرد.
نخست آنکه آمریکا با داشتن 32 هزار نیرو در کره جنوبی در حالی این کشور را به یک پایگاه نظامی مبدل مبدل کرده است که همزمان بر آن است تا از آن در کنار ژاپن به عنوان بخشی از سیاست‌های توسعه طلبانه ناتو نیز بهره برداری نماید در این میان سئول این روزها با بحران سیاسی مواجه شده است چنانکه دیروز هزاران تن از حامیان و مخالفان دستگیری رئیس‌جمهور استیضاح شده کره‌جنوبی، به‌رغم بارش شدید برف در سئول جمع شدند. این بحران آن زمان آغاز شد که رئیس جمهور کره جنوبی اقدام به اعلام وضعیت نظامی کرد که با واکنش تند پارلمان و مردم مواجه شد. احتمالا میانجی‌گری میان جریان‌های سیاسی برای رفع این تنش سیاسی از اهداف سفر بلینکن باشد.
دوم آنکه این سفر بخشی از راهبرد منطقه‌ای آمریکاست که با هدف توسعه شرق گرایی و مقابله با چین اجرا می‌شود. هر چند آمریکا با اعمال تعرفه‌ها و جنگ اقتصادی به دنبال مهار چین می‌باشد که همزمان در بعد نظامی نیز از یک سو تسلیح و تقویت تایوان را پیگیری می‌کند و از سوی دیگر نیز تقویت نامی متحدانش همچون ژاپن، کره جنوبی، ویتنام و فیلیپین را نیز راهی برای ایجاد بحران نظامی و سیاسی در شرق می‌داند. در اصل سفر بلینکن نه برای صلح و روابط دو جانبه بلکه در قالب فتنه انگیزی برای برهم زدن امنیت و ثبات شرق است که ابتدا علیه چین و در کلان علیه تمامیت اقتصادی شرق می‌باشد.
ناگفته نماند که از ابعاد سفر بلینکن استفاده از ظرفیت‌های کشورهایی همچون کره جنوبی و ژاپن در جنگ اوکراین علیه روسیه نیز می‌باشد چنانکه این کشورها از حامیان مالی و نظامی کی یف طی این سه سال بوده‌اند.
 
سید مهدی لنکرانی
https://siasatrooz.ir/vdceez8zojh8xoi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی