سه شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۱
کد مطلب : 132250
آملی لاریجانی:

هیأت نظارت مجمع، من‌درآوردی نیست

هیأت نظارت مجمع، من‌درآوردی نیست
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: هیأت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام یک هیأت من‌درآوردی نیست و اینطور نیست که سرخود در مجمع تشخیص این تصمیم گرفته شده باشد که هیأت عالی نظارت ایجاد شود.
آیت‌الله صادق آملی‌لاریجانی در همایش «تبیین سیاست‌های کلی تولید ملی» که در محل سابق مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با بیان اینکه با شنیدن برخی اظهارنظرها به نظر می‌رسد هنوز نیازمند تبیین جایگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام و هیأت نظارت هستیم، گفت: انتظار این بود که بعد از گذشت نزدیک چهل سال از تأسیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، برخی حرف‌ها گفته نشود؛ در گفت‌وگویی یک نماینده محترم مجلس - که من فقط سخنان منتشرشده را نقل می‌کنم و نسبتی به او نمی‌دهم - گفته است هیأت عالی نظارت به‌تازگی تاسیس شده و فلسفه وجودی آن این است که جایگاه مجمع تشخیص مصلحت را حفظ کند و مجمع تشخیص مصلحت نظام یک جایگاه تشریفاتی است.
آملی لاریجانی خاطرنشان کرد؛ هیأت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام یک هیأت من‌درآوردی نیست و اینطور نیست که سرخود در مجمع تشخیص این تصمیم گرفته شده باشد که هیأت عالی نظارت ایجاد شود. اگر انسان کمی فکر کند و تعقل داشته باشد امکان ندارد چنین مسائلی را مطرح کند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: وظیفه‌ای که به نحو نیابتی از جانب مقام معظم رهبری داده شده است و بسیار مهم است نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام است که از جمله وظایف رهبری انقلاب است اما مطابق قانون اساسی، رهبری می‌توانند برخی از این وظایف را واگذار کند و امروز این موضوع به جمعی منتخب از مجمع تشخیص و افرادی خارج از آن سپرده شده است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: عزیزانی که می‌گویند تشریفاتی و من‌درآوردی است حواسشان باشد که آیین‌نامه داخلی این هیأت از سوی رهبری انقلاب ابلاغ شده است. متاسفانه هنوز برخی قوای کشور به ابلاغ صریح مقام معظم رهبری توجهی ندارند و بخش‌هایی از این آیین‌نامه را که به تایید و ابلاغ رهبری انقلاب رسیده است، اجرایی نمی‌کنند. آملی لاریجانی تاکید کرد؛ مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بن‌بست‌شکنی و ریل‌گذاری برای اجرای قوانین است. امام راحل یک خلاء در این زمینه حس کرده بودند که تدبیر تشکیل مجمع تشخیص مصلحت نظام را در نظر گرفتند. امام راحل با این اقدام بن‌بست را شکست و راهی برای اینکه مصوبه مجلس به قانون و فعل بدل شود فراهم کردند.
آملی لاریجانی با بیان اینکه هر قسمتی از نظام، وظایف خود را دارد و قرار نیست همه مشکلات قانونی کشور در مجمع تشخیص مصلحت نظام برطرف شود، تاکید کرد: اما مجمع تشخیص مصلحت نظام به‌ویژه در موارد اختلافی بین شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی، نقش بی‌بدیل دارد و هیچ بخش دیگری این نقش را ایفا نمی‌کند.
آملی لاریجانی ادامه داد: از سوی دیگر مجلس هم می‌گفت دولت ۸ میلیارد یورو برای واردات قطعات ماشین می‌دهید، به‌جای این مقدار، بخشی را از آن کاهش دهید و به واردات خودرو اختصاص دهید. حتی از مجلس می‌گفتند موضوع رانت هم در این زمینه امکان طرح دارد که گفتیم شما در مجلس هستید و وظیفه نظارت دارید، نظارت و تحقیق و تفحص کنید که اگر رانتی در این زمینه وجود دارد جلوی آن گرفته شود.
https://siasatrooz.ir/vdcamun6w49neu1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی