این نمایشگاه، نمونهای درخشان از همکاریهای فرهنگی میان دو تمدن بزرگ آسیایی است که همواره تأثیر بسزایی در تاریخ و فرهنگ بشر داشتهاند.
نمایشگاه «سرزمین مهر» با پیام صلح و دوستی، آثاری همچون اشیای فلزی، سفالی، شیشهای، پارچه، فرش و نقاشی را به نمایش میگذارد و در ادامه در موزههای شهر گوانجو و نانجینگ نیز برگزار خواهد شد. این ابتکار فرهنگی در قالب قرارداد همکاری متقابل، نمایشی از تقویت نگاه ایران به شرق و بهرهگیری از ظرفیتهای مشترک برای نزدیکی ملتها و فرهنگها است.
این رویداد توسط وزارت میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری ایران، اداره کل موزهها، میراث فرهنگی استان تهران و دانشگاه تهران با همکاری مرکز مبادلات فرهنگی چین برگزار میشود. در چارچوب این همکاری، چین متعهد شده است که در آینده نمایشگاهی از آثار تاریخی خود را در ایران به نمایش بگذارد.
موزههای ایرانی شرکتکننده در این نمایشگاه شامل موزه رضا عباسی، موزه مقدم دانشگاه تهران، موزه آبگینه و سفالینه، موزه ملی فرش و موزه هنرهای ملی هستند که هرکدام جلوهگر بخشی از میراث غنی ایرانیاند.
این همکاری با نظارت وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، دکتر سید رضا صالحی امیری و معاون میراث فرهنگی، دکتر علی دارابی، و همچنین امضای قرارداد مابین اداره کل موزههای ایران و مرکز مبادلات فرهنگی چین به سرانجام رسید. دکتر لیلی خسروی و آقای پینگ تانگ نمایندگی ایران و چین را در امضای این قرارداد بر عهده داشتند.
دبیر علمی این نمایشگاه دکتر مجید منتظرظهوری از اعضای هیئت علمی گروه باستان شناسی دانشگاه تهران و رییس اداره موزهها و فضاهای فرهنگی دانشگاه تهران است. علیرضا عباسی کارشناس میراث فرهنگی استان تهران مسئول اجرایی این نمایشگاه است.
نمایشگاه «سرزمین مهر» نشاندهنده نقش ایران بهعنوان یکی از تمدنهای ریشهدار و استوار شرق است که تلاش میکند پیامهای همدلی و پیوند فرهنگی را به جهانیان انتقال دهد. این رویداد یادآور قدرت تمدنهای شرقی در دیپلماسی عمومی و فرهنگی است که در عصر حاضر، میتواند الهامبخش گفتوگو و همکاری بین ملتها باشد.