کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

همکاری‌های ایران و روسیه در راستای صلح جهانی است

27 دی 1403 ساعت 0:36


وزیر امور خارجه کشورمان در مقاله‌ای برای خبرگزاری اسپوتنیک با اشاره به معاهده جامع ایران و روسیه و بعد دفاعی و امنیتی این معاهده تأکید کرد: همکاری‌های دو کشور نه‌تنها به‌نفع دو کشور، بلکه در راستای صلح جهانی است.
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان در مقاله‌ای برای خبرگزاری روسی اسپوتنیک نوشت که امضای معاهده 20ساله میان ایران و روسیه، نه‌فقط یک سند سیاسی، بلکه یک نقشه راه برای آینده است.وی نوشت: این معاهده دربرگیرنده تمام ابعاد همکاری میان دو کشور است. عراقچی همچنین گفت که سه حوزه اصلی معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه شامل اقتصاد، فناوری و همچنین فرهنگ و گردشگری است.وزیر امور خارجه کشورمان همچنین در این مقاله نوشت: یکی از ابعاد مهم معاهده جامع ایران و روسیه، تقویت همکاری‌های امنیتی و دفاعی با هدف تقویت ثبات منطقه‌ای و جهانی است. ایران و روسیه، هر دو تجربه‌های ارزشمندی در مبارزه با تروریسم و افراط‌گرایی دارند. این همکاری‌ها که با هدف تقویت ثبات منطقه‌ای و جهانی طراحی شده‌اند، نه‌تنها به‌نفع دو کشور، بلکه در راستای صلح جهانی است. همچنی معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با اشاره به سفر رئیس جمهور به تاجیکستان و روسیه بیان کرد که بخش اقتصادی در این دو سفر بسیار پررنگ است.سید رسول مهاجر، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با حضور در برنامه سلام خبرنگار صداوسیما در خصوص سفر رئیس جمهور به تاجیکستان و روسیه گفت: این سفری که طراحی شده از تاجیکستان شروع می‌شود و همانطور که می‌دانید تاجیکستان تنها کشور فارسی زبان منطقه اوراسیا است و بر اساس پیشینه تاریخی، زبان، فرهنگ مشترک و مشاهیر بسیار مهمی که در فرهنگ ما و تاجیکستان بودند و هم زمینه‌های فرهنگی و هم زمینه‌های اقتصادی بسیار فراوانی دارد.
همچنین وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به سفر رئیس‌جمهور به تاجیکستان از امضای ۲۰ یادداشت تفاهم در حوزه‌های مختلف اقتصادی، سرمایه گذاری، تجاری، گردشگری و حمل و نقل خبر داد.عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در ارتباط زنده تلفنی با برنامه رویداد رادیو گفت وگو؛ با اشاره به سفر رئیس جمهور به تاجیکستان اظهار کرد: تاجیکستان کشوری فارسی زبان در حوزه تمدن ایرانی است و علایق فرهنگی، تاریخی و تمدنی بسیاری با این کشور داشته و داریم.در سال‌های اخیر همکاری‌های اقتصادی دو کشور رشد قابل توجهی داشته و تجارت فی‌ما‌بین ایران و تاجیکستان ظرف سه سال گذشته به 5 برابر رسیده است.وی افزود: پروژه‌های مختلفی از سوی شرکت‌های ایرانی در تاجیکستان انجام می‌شود و صادرات خدمات فنی مهندسی جمهوری اسلامی به تاجیکستان صورت می‌گیرد.
سخنگوی کرملین یادآور شد که برخی گمانه زنی‌ها درباره دلایل مصادف بودن تقریبی تاریخ امضای توافق‌نامه مشارکت جامع راهبردی بین ایران و روسیه با مراسم تحلیف دونالد ترامپ کاملاً بی پایه و اساس است، زیرا این سند نتیجه دو سال کار دقیق و مداوم است.دمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس‌جمهور روسیه در مصاحبه‌ای اعلام کرد که تاریخ امضای توافق‌نامه مشارکت استراتژیک جامع بین ایران و روسیه، که برای روز 17 ژانویه برنامه‌ریزی شده، هیچ ارتباطی با مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، در تاریخ 20 ژانویه ندارد. سخنگوی کرملین یادآور شد که آغاز به کار رئیس‌جمهور آمریکا در وهله نخست برای شهروندان آن کشور اهمیت دارد و تأثیری بر همکاری بلندمدت و آزمایش‌شده بین روسیه و ایران ندارد. پسکوف تأکید کرد که ارتباط دادن تاریخ امضای توافقنامه راهبردی با مراسم تحلیف ترامپ اقدامی بی‌مورد است، زیرا این سند نتیجه دو سال کار دقیق و مداوم است.  وی با تاکید بر اینکه امضای این توافق‌نامه بین مسکو و تهران یک رویداد تاریخی خواهد بود، افزود: «همانطور که بارها اعلام شده، این توافق‌نامه در جهت تامین منافع مردم روسیه و ایران طراحی شده و علیه منافع هیچ کشور ثالثی نخواهد بود و رئیس‌جمهور ولادیمیر پوتین بارها تأکید کرده که مسکو هرگز برای مقابله با کسی با دیگر کشورها دوستی نمی‌کند.»
همچنین سفیر ایران در روسیه در مقاله‌ای با اشاره به اینکه توافقنامه مشارکت جامع راهبردی بین تهران و مسکو برای مدت ۲۰ سال اعتبار خواهد داشت، تأکید کرد که امضای این سند گامی بسیار مهم در جهت تقویت روابط دوجانبه در عرصه‌های مختلف است.وی نوشت: «امضای این توافقنامه گامی بسیار مهم در تقویت روابط دوجانبه بین ایران و روسیه خواهد بود و دو کشور وارد مرحله جدیدی از همکاری در حوزه‌هایی نظیر اقتصاد، تجارت، حمل‌ونقل، انرژی، حفاظت از محیط زیست، فناوری و پزشکی خواهند شد. این توافقنامه را به درستی می‌توان به‌عنوان نقطه عطفی در روابط ایران و روسیه و نقشه راهی برای تقویت پیوندهای دوجانبه در زمینه‌های مختلف در نظر گرفت.»
سفیر ایران همچنین در بخشی از مقاله خویش یادآور شد که ایران در سیاست خارجی خود به رویکردی متوازن پایبند است. وی افزود: «امروزه ایران در سیاست خارجی خود رویکردی کاملاً متوازن دارد که در تعامل عاقلانه با جهان، به‌ویژه با شرکای آسیایی، و تمرکز بر استراتژی "نگاه به شرق" تجلی یافته است. در چارچوب این رویکرد، تهران فراتر از تلاش برای همکاری صرف با کشورهای غربی حرکت کرده و به شرق در حال ظهور توجه ویژه‌ای داشته است.»به گفته کاظم جلالی، همکاری چندجانبه با قدرت‌هایی مانند روسیه، چین و هند و تعامل سازنده و فعال با ساختارهای جدید منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله سازمان همکاری شانگهای، بریکس و اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EAEU)، گامی مهم در جهت تأمین منافع ملی ایران و بازنگری در جایگاه این کشور در نظم جهانی است.


کد مطلب: 132051

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/132051/همکاری-های-ایران-روسیه-راستای-صلح-جهانی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir