کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

سخنگوی وزارت امور خارجه:

تهدید تاسیسات هسته‌ای ایران نقض منشور ملل متحد است

17 دی 1403 ساعت 21:44


سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به سخنان خصمانه جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی ایالات متحده علیه تاسیسات هسته ای کشورمان گفت: این موضوع بارها تکرار شده و از نگاه حقوقی تهدید به توسل به زور؛ نقض منشور ملل متحد است.
اسماعیل بقایی در مقدمه نشست خبری خود گفت: این ایام مصادف است با سالگرد شهادت قهرمان ملی شهید سلیمانی، یاد و خاطره این سرباز وطن و قهرمان مبارزه با تروریسم را گرامی می‌داریم. فردا ۷ ژانویه مصادف است با روز شهید در فلسطین اشغالی و جا دارد این این مناسبت به جنایاتی که کماکان در حال وقوع است و نسل کشی که ننگ ابدی برای رژیم صهیونیستی و حامیان این رژیم است، اشاره داشته باشیم. در روزهای اخیر ده ها نفر از فلسطینی‌های بی گناه اعم از زن و کودک و بیمار در بخش‌های مختلف غزه به شهادت رسیدند و سرمای غزه به این ماجرای غم انگیز بعد جدیدی داده است که انسان را به یاد شعر محمود درویش، شاعر فلسطینی می اندازد که گفت « اگر از غزه پرسیدند، بگو در آن شهیدی است که شهیدی تیمارش می‌کند و شهیدی به تصویرش می‌کشد و شهیدی تشییعش می‌کند و شهیدی بر آن نماز می‌گزارد».
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در واکنش به سخنان خصمانه جیک سالیوان علیه تاسیسات هسته ای کشورمان گفت: این موضوع بارها تکرار شده و از نگاه حقوقی تهدید به توسل به زور، نقض منشور ملل متحد است و این تهدید علیه تاسیسات صلح آمیز هسته ای، تهدید علیه صلح و امنیت بین المللی تلقی میشود و شورای امنیت باید به این موارد ورود کند و مسئولیت دولت آمریکا را مطالبه کند. این را در کنار سایر اظهارات دولت دموکرات علیه جمهوری اسلامی ایران قرار دهید. از طرف دیگر به نظر میرسد دولتی که از نظر بسیاری از خود آمریکایی ها به عنوان بی تدبیر ترین دولت تاریخ آمریکا لقب گرفته در تلاش است تا روش های شکست خورده خود را به دولت بعدی آمریکا دیکته کنند که قطعا عقلایی در آمریکا هستند که از این فتنه ها جبوگیری کنند. مردم ایران نشان دادند که در دفاع از حاکمیت ملی، تمامیت ارضی و عزت خود قاطعانه عمل خواهند کرد.
اسماعیل بقائی در پاسخ به پرسشی درباره سفر مسعود پزشکیان، رئیس جمهور به تاجیکستان گفت: جزئیات سفر رئیس جمهور به تاجکستان را قاعدتا دفتر رئیس جمهور محترم به موقع اعلام خواهند کرد. این سفر این سفر برنامه ریزی شده و در اواخر دی ماه یک سفر دو روزه خواهد بود. سفر به تاجکستان اولین سفر منطقه‌ای رئیس جمهور به منطقه اوراسیا خواهد بود.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به پرسشی درباره نقل قولی از وزیر خارجه مبنی بر اینکه گفته شده حکومت دولتی اسلامی در سوریه برای ما خطرناک اس، گفت: من شما و دوستان دیگر که جزو حرفه ای های رسانه هستید، خیلی مراقب باشید در جدی گرفتن و بازنشر خبرها و گزارش‌هایی که از همان ابتدا می شود در ماهیت و اصالت آن تردید کرد. این خبری که منتشر شده مطلقاً درست نیست. راه راستی آزمایی آن هم خیلی راحت است. شما می‌توانید به اصل مصاحبه‌های وزیر محترم و سخنان دیگر مقامات ما رجوع بکنید و ببینید که این خبرها واقعاً ساختگی و برای فتنه انگیزی بین کشورهای منطقه طراحی شده است.   در این روزها قاعدتا می شود حدس زد که اینگونه خبرها با توجه به تحولات منطقه از چه منابع و چه منشائی ساخته و پرداخته می شود. سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسشی درباره نقض آشکار حقوق بشر در غزه از سوی رژیم صهیونیستی گفت: از دیوان بین‌المللی دادگستری درخواست شده در رابطه با نقض تعهدات از سوی رژیم صهیونیستی به ویژه در این بازه زمانی ۱۵ ماهه بعد از لغو مجوز فعالیت آژانس امداد و کمک بشر دوستانه به آوارگان فلسطینی یا آنروا تحقیق کند.  پس از لغو مجوز این آژانس به دلیل نقش کاملا بشردوستانه آن، موج اعتراضی در سطح بین‌المللی به وجود آمد و جامعه بین المللی این موضوع را از ابتدا نپذیرفت و به دیوان بین المللی دادگستری متوسل شد.  دیوان باید در مورد نوع و کیفیت نقض تعهدات اسرائیل در رابطه با تکالیفی که نسبت به همکاری با سازمان های بین المللی دارد نظر دهد.   این درخواست رای، محصول یک رای و یک قطعنامه مجمع عمومی بود که جمهوری اسلامی ایران هم به آن قطعنامه رای مثبت داد و بنای ما بر این است که در مراحل مختلف رسیدگی به این درخواست مشارکت داشته باشیم.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به پرسشی درباره سدسازی های صورت گرفته در افغانستان و بروز اختلاف میان جمهوری اسلامی ایران و هیات حاکمه طالبان در کابل گفت: وزارت امور خارجه به عنوان متولی دیپلماسی کشور، موضوع تامین حقابه‌های ایران از رودخانه‌های مرزی و مشترک را به عنوان یکی از دستور کارهای ثابت خود پیگیری کرده است. در مورد این موضوع خاص یعنی در رابطه با افغانستان و به طور مشخص در رابطه با هریرود، سابقه پیگیری موضوع به اوایل دهه ۱۳۹۰ بازمی گردد. از همون زمان که برنامه ریزی برای ساخت تعدادی سد در داخل افغانستان صورت گرفت؛ موضوع در دستور کار پیگیری جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت و اعتراض های ما در این باره نیز ثبت شد. این مسئله روشن است که آب‌هایی که از افغانستان به سمت ایران در طی هزاران یا میلیون‌ها سال روان بوده، حقوقی را برای همه طرف‌های دو سوی مرز ایجاد می کند. ما در برخی موارد، سند و موافقتنامه مشخص داریم، در بقیه موارد هم مستند به حقوق بین‌الملل عرفی و با در نظر گرفتن ملاحظات محیط زیست و شاید مهم‌تر از آنها اصل حسن همجواری، انتظار داریم که مقامات افغانستان این موضوع را به صورت جدی مدنظر داشته باشند. ما از همه ابزارها برای احیای حق در این زمینه استفاده می کنیم. در افغانستان سرپرست سفارت جمهوری اسلامی ایران آقای بیگدلی موضوع را در دست پیگیری دارند، اینجا هم از همه امکاناتی که داریم برای پیگیری موضوع استفاده می‌کنیم.


کد مطلب: 131966

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/131966/تهدید-تاسیسات-هسته-ای-ایران-نقض-منشور-ملل-متحد

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir