کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

راهکار مقابله با یک ادعا

17 آذر 1403 ساعت 19:50


در روزهای اخیر هر چند که توجه جهانی به مسائلی همچون فلسطین، سوریه و اوکراین معطوف است که مواضعی سوال برانگیز از سوی مقامات انگلیس علیه ایران مطرح می‌شود.
دریابان تونی راداکین رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح انگلیس مدعی شد اسرائيل در حملات خود به ایران با استفاده از جنگنده‌های اف۳۵ علاوه بر نابودی تمامی سیستم دفاعی ایران، توانایی تولید موشک بالستیک آن‌را نیز برای مدت یک سال از بین برد. همزمان نیز دیوید لمی وزیر امور خارجه انگلیس این ادعای بی‌اساس را تکرار کرد که ایران در تشدید درگیری‌های منطقه مقصر است. در همین حال در مواضعی که آن نیز با توجیه مقابله با ایران صورت می‌گیرد تارنمای دولت انگلیس از ملحق شدن این کشور به توافق جامع امنیتی بین آمریکا و بحرین به بهانه ایجاد صلح و ثباتی پایدار در منطقه خاورمیانه خبر داد.
این سخنان مقامات نظامی و سیاسی انگلیس که بیشتر به یک نمایشنامه خوانی شباهت دارد تا واقعیت‌های میدانی در حالی مطرح می‌شود که در کنار مسائلی همچون فرافکنی سران لندن و خرج کردن از سیاست خارجی برای به حاشیه راندن وضعیت بحرانی نخست وزیر انگلیس که دو میلیون امضا برای برکناری وی جمع آوری شده و نیز تکرار بازی قدیمی دیپلماسی و فشار برای باج خواهی از ایران بویژه با توجه به شرایط بحرانی منطقه، این تقلای انگلیسی‌ها از چند منظر قابل توجه است.
انگلیس که همواره خود را متعهد به حمایت از رژیم صهیونیستی می‌داند، در حالی با حقیقتی به نام شکست این رژیم در غزه و لبنان و نیز اذعان جهانیان به ماهیت جنایتکارانه این رژیم مواجه شده است، که به نظر می‌رسد سران لندن برآنند تا از یک سو ماهیت تجاوزکارنه و تروریستی این رژیم را تطهیر نمایند و از سویی دیگر به توجیه ادامه رفتارهای بحران ساز و تجاوزکارنه این رژیم در منطقه از جمله علیه ایران و سوریه بپردازند در عین آنکه به تصور خود برآنند تا افکار عمومی را نیز از رویکرد جهانی به مجازات سران این رژیم دور سازند.
انگلیسی‌ها که متخصص جا به جایی نقش ظالم و مظلوم هستند، بارها ادعای ارسال موشک‌های ایرانی به اوکراین و تهدید امنیت اروپا را مطرح و برخی سران اروپا نیز در این بازی ادعایی ایفای نقش کرده‌اند. در شرایطی که جهانیان تجاوز رژیم صهیونیستی به حریم ایران را محکوم و بر حق ایران برای پاسخگو ساختن این رژیم تاکید و مقامات تهران نیز بر قطعی بودن اجرای وعده صادق 3 تاکید کرده‌اند، به نظر می‌رسد که انگلیسی‌ها بار دیگر با رویکرد ریاکارانه و ادعای هدف قرار گرفتن توان موشکی ایران و تناسب این ادعا با امنیت اروپا، برآنند تا مشروعیتی توهمی را برای تجاوزگری صهیونیست‌ها ایجاد نمایند تا به زعم خویش از ابزار افکار عمومی برای منصرف‌سازی ایران از
وعده‌صادق 3 بهره گیرند.
در همین حال انگلیسی‌ها با دادن  اعتماد به نفس کاذب به صهیونیست‌ها برآنند تا تکرار تجاوزگری صهیونیست‌ها به حریم ایران را توجیه و آن را اقدامی علیه توسعه هسته‌ای و موشکی ایران عنوان نمایند و از سوی دیگر نیز به توجیه تشدید حملات و حمایت این رژیم از تروریست‌ها در سوریه با ادعای مقابله با رفتارهای غیر سازنده ایران بپردازند. به عبارتی دیگر به نظر می رسد که انگلیسی در حال زمینه سازی برای تجاوزات و تحرکات بحران‌ساز جدید صهیونیست‌ها در منطقه هستند در حالی که این ماهیت تروریستی و جنایتکارانه را در لوای ادعای کمک به امنیت اروپا پنهان و حتی به زعم خویش انزجار ملت‌های اروپایی از رژیم صهیونیستی را به تقدیر از این رژیم برای کمک به امنیت اروپا مبدل سازند. در عین آنکه ادامه کمک‌های تسلیحاتی به این رژیم را نیز با ادعای امنیت اروپا و نقش این رژیم در این زمینه، توجیه و حتی استمرار کشتارها در غزه را مشروع جلوه دهند.
همچنین رفتارهای انگلیسی‌ها نشان می‌دهد که آنها از پیشگامان و زمینه سازان اصلی جنگ اوکراین بوده و به دنبال استمرار آن حتی به رغم ادعای ترامپ مبنی بر پایان دادن به این جنگ است. انگلیسی‌ها در حالی با نام تقویت دست اوکراین برای مذاکرات احتمالی با روسیه بر افزایش کمک نظامی به اوکراین تاکید دارند که به نظر می‌رسد با دروغ پردازی‌هایی همچون انهدام توان موشکی ایران در تجاوز رژیم صهیونیستی درحالی که پیش از این ادعا می شد ایران کمک موشکی به روسیه دارد، برآنند تا به توجیه ادامه جنگ افروزی در اوکراین بپردازند. در این شرایط به نظر می‌رسد که راهکار ایران در کنار اعتراضات دیپلماتیک به لندن، از یک سو اجرایی ساختن هر چه سریع‌تر وعده صادق 3 است تا توهم برتری صهیونیست‌ها از میان برود و از سوی دیگر نیز ایران باید تمام ابزارهای میدانی و دیپلماتیک را برای رهایی سوریه از تروریسم به کار گیرد تا توهم زدگان مبنی بر تضعیف مقاومت و ایران در منطقه را بر سر عقل آورد. امروز اصلی‌ترین مولفه بهره گرفتن از ابزار نظامی و میدان است و دیپلماسی صرفا مولفه‌ای برای توجیه و روشنگری در باب اهمیت و لزوم بهره گیری از گزینه میدان است.
 
قاسم  غفوری


کد مطلب: 131591

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/editorial/131591/راهکار-مقابله-یک-ادعا

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir